PDF Nyomtatás E-mail

BÁCS-KISKUN MEGYE MŰVÉSZETI DÍJ
Megyei kitüntetést kapott a Bajai Fiatalok Színháza

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat hagyományosan októberben adja át a kitüntető díjakat a megyében végzett kiemelkedő és eredményes munkáért. Az ünnepi eseményt 2012. október 19-én tartották a kecskeméti Granada Hotelben.
A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés 2012-ben a Bajai Fiatalok Színházának „Bács-Kiskun Megye Művészeti Díját” adományozta magas színvonalú, a legváltozatosabb színházi műfajokra kiterjedő művészeti tevékenységéért, a magyar színművészeti oktatás-nevelés területén folytatott több évtizedes tehetséggondozásáért, valamint Baja és térsége kulturális életében betöltött kiemelkedő és meghatározó szerepének elismeréseként.
Az ünnepélyes díjátadón a társulat művészeti vezetője, Ottmár Attila, valamint a Színház képviseletében Terray Orsolya, Balázsevits Tamás és Taba Zsolt vették át a kitüntetést, s emellett október 23. alkalmából egy rövid zenés-verses összeállítással is megemlékeztek ’56 eseményeiről. A küldöttséget elkísérte a társulat produkciós managere, Dr. Kelemen Veronika is.

Bővebben...
 
PDF Nyomtatás E-mail

Erdélyben vendégszerepelt a Bajai Fiatalok Színháza


Feledhetetlen utazáson vettek részt a Bajai Fiatalok Színházának tagjai. Társulatunk Erdélyben, Csíkszeredán vendégszerepelt az „Árva dallamok” című zenés játékkal. A darabot ottani árva gyermekeknek mutatták be a szereplők.

A vendégjáték története 2011 októberére nyúlik vissza. Szécsi Máté, a Baja Marketing Kft. és a Bácskai Kultúrpalota művészeti vezetője már hosszú évek óta együtt dolgozik a „Csibészek” Fiatalokat Támogató Alapítvánnyal Budapesten. Ez az alapítvány több erdélyi árvaházat is támogat, s minden év őszén jótékonysági előadást szerveznek, melynek bevételével az árva gyermekek életét próbálják segíteni. Amikor Szécsi Máté 2011 júniusában megnézte az „Árva dallamok” című produkciónkat, arra gondolt: ebben az évben ezt az előadást vinné el erre a jótékonysági rendezvényre. A felkérésnek örömmel tettek eleget a társulat tagjai.

Bővebben...
 
További cikkeink...
<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>

3. oldal / 4

Aktualitások

Hírlevél

Név:

E-mail:

Plakát archívum

Támogatóink

További támogatóink

Hirdetőink

Hírtér - Bajai hírportál

BelépésJelenleg online

Oldalainkat 2 vendég böngészi