MISS SAIGON BAJÁN

Részesei voltunk a szuperprodukciónak


Augusztus 24-27-ig három előadás erejéig Baján vendégszerepelt a Budapesti Operettszínház a világhírű MISS SAIGON című musicallel. Az 1400 négyzetméteres színpadon, 4000 fős nézőtér előtt megvalósult szuperprodukciót a három nap alatt 10.000 néző tekintette meg a „Csodálatos Baja” fesztiválsorozat keretében.

Az egyedülálló szabadtéri produkció méretei lenyűgözőek voltak: 18 kamion szállította a díszleteket, technikai felszereléseket a Szentháromság térre, ahol a színpad építésén 100, üzemeltetésén pedig 60 technikus dolgozott. A világítást számítógép által vezérelt robotlámpákkal valósították meg, 50 projektor és 240 reflektor is szerepelt a technikai eszközök között. A színpadon pedig a Budapesti Operettszínház sztárjai – Dolhai Attila, Vágó Zsuzsi, Feke Pál, Mészáros Árpád Zsolt, Kerényi Miklós Máté, Csengeri Otília, Bordás Barbara, Dancs Annamari – mellett a Bajai Fiatalok Színházának közel 80 gyermek és felnőtt tagja is szerepelt statisztaként.

Augusztus 15-től a produkció alkotói 6 napon át dolgoztak az elszánt, lelkes bajai fiatalokkal, akik a Városi Színházteremben tanulták meg a musical dalait, statiszta-jeleneteit, mozgásait, táncait. Augusztus 21-től pedig már a produkció teljes stábjával a téren felállított színpadon folytak a próbák. Életre szóló élményt jelentett ez a közel két hét, melyet profi színházi körülmények között, kiváló szakemberekkel, művészekkel tölthettek együtt a bajai színészpalánták. Sokat tanulhattak a zenés színházi szakmáról, új embereket, művészeket ismerhettek meg, és sok új barátság is szövődött. Az pedig leírhatatlan érzés, amikor 4000 néző előtt egyszerre áll a színpadon közel 300 szereplő – hisz a produkcióban a főszereplőkön és bajai statisztákon kívül fellépett még a Budapesti Operettszínház Musical Együttese, Balettkara, valamint a Pesti Broadway Stúdió növendékei is.

Büszkék vagyunk rá, hogy színházunk ifjú tagjai kiválóan dolgoztak a sokszor kimerítő próbák alatt és az előadások során. Rengeteg dicséretet kapott a csapat a pesti szakemberektől. A teljesség igénye nélkül néhány vélemény:

KIRÁLY ANCSA, a produkció vezető ügyelője azt mondta, ez egy egyedülálló csoda, hogy ebben a gyönyörű kisvárosban manapság egy ilyen lelkes, összetartó színházi csapat létezik. Mindannyiunknak vigyázni kell erre a csodára!

ROGÁCS LÁSZLÓ, a fáradhatatlan játékmester szerint ebben a csapatban nagyon jó alapokat kaphat meg minden fiatal, aki aztán esetleg a színház területén szeretne dolgozni. Sok tehetséges gyerkőccel találkozott itt, akiknek persze még van mit tanulniuk, de ez a csapat sokat adhat nekik. (Ez a vélemény nagy elismerés a Színistúdió tanárainak is.)

SZŰTS RITA, a mindig mosolygó koreográfus-asszisztens azt mondta, az a kitartás, lelkesedés, profi hozzáállás, amit itt tapasztalt a próbákon és előadásokon, nekik is sok energiát adott, hisz amikor már sokat játszanak egy előadást, bizony rutinszerűvé képes válni - ám a bajai fiatalok most új lendületet, új színeket adtak a produkciónak, amire ők majd ősszel a színházban is emlékezni fognak, amikor ismét ott játsszák majd a Miss Saigont.

KOCSIS TAMÁS, a darab másik koreográfus-asszisztense nem akarta elhinni, hogy ennyire lelkes a csapat – sokan képesek voltak egy órával előbb bemenni a színházterembe gyakorolni külön is a koreográfiákat.

KERÉNYI MIKLÓS GÁBOR tanár úr, a darab rendezője örült neki, hogy ilyen remek statiszta-csapat jött össze itt Baján. Azt mondta, hogy a bajai fiatalok eszelősen jól dolgoznak, s többször megköszönte a pontos és lelkes statisztéria áldozatos munkáját (hiszen fontos megemlíteni, hogy valamennyi bajai statiszta fellépti díj nélkül, csupán az élményért vállalta a munkát). A direktor úr elégedettségét, elismerését mi sem bizonyíthatná jobban, mint hogy esténként ő is odaült a bajai fiatalok közé a hajnalba nyúló beszélgetések alkalmával, és megszólította őket, elbeszélgetett, megismerkedett velük. Megtisztelő volt, amikor az utolsó előadás után külön bejött a statiszták öltözősátrába gratulálni és megköszönni a közös munkát.

Reméljük, lesz még részünk ilyen élményben, s alkalmunk közösen fellépni a Budapesti Operettszínház művészeivel. Ha jövő nyáron folytatódik a Bajai Szabadtéri Színház, ránk számíthat a város!

 

Aktualitások

Hírlevél

Név:

E-mail: