Minden eddiginél sikeresebb évadot zárt a

BAJAI FIATALOK SZÍNHÁZA


Június 24-én a Malom Club különtermében tartotta meg évadzáró bankettjét a Bajai Fiatalok Színháza. A tavaly októberben „Bács-Kiskun Megye Művészeti Díjával” kitüntetett társulat művészeti vezetője, Ottmár Attila évadértékelő beszédében elmondta: büszke a Színház és utánpótlás-nevelő Színistúdiójának valamennyi tagjára, a színvonalas, lelkes, odaadó munkára, és az évad folyamán bemutatott nagysikerű produkciókra. A társulat a 2012/2013-as évadban összesen 21 alkalommal állt színpadra Baján, 3-szor adott vidéki vendégjátékot, 18 fellépésen vett részt különféle városi rendezvényeken, és 1 koncertet is tartott. A közönség közel 7000 jegyet váltott a Színház előadásaira, melyek között bemutatásra került Örkény István TÓTÉK című tragikomédiája, Tolcsvay László – Müller Péter – Müller Péter Sziámi ISTEN PÉNZE című vígjátéka, Hans Christian Andersen A HÓKIRÁLYNŐ című mesejátéka, a SOK HŰHÓ SEMMIÉRT William Shakespere-től, egy vidám kabaré-est a Városházi Esték programsorozat keretében SZERELEM ÉS EGYÉB VISZONTAGSÁGOK címmel, valamint egy nagysikerű musical gálaest is, a MUSICAL LEGENDÁK.

Az összesített statisztikák alapján eddig soha nem tapasztalt nézettsége volt ezen előadásoknak: 88,79%, mely a jelenlegi országos színházi helyzetet tekintve is igen kiemelkedő. A társulat vezetője ezért is köszönetet mondott a Színház valamennyi szereplőjének, stáb-tagjának, valamint a munkájukat kiválóan, körültekintően és nagy odaadással végző közönségszervezőknek, a Bácskai Kultúrpalota Jegyirodája két munkatársának, Bachmann Eszternek és Földvári Csillának.
A társulat tagjai részesei voltak a „Csodálatos Baja” rendezvénysorozat produkcióinak is, a tavaly augusztusi MISS SAIGON című musical, majd az októberi VARÁZSFUVOLA című opera során. Ez a sorozat idén is folytatódik, hiszen már megkezdődtek az előkészületek, közös egyeztetések az augusztusi újabb megaprodukció, a RÓMEÓ ÉS JÚLIA című musical kapcsán, melyben a társulat tagjai és stábja ismét együtt fog dolgozni a Budapesti Operettszínház társulatával, valamint az őszi Mozart-opera, a SZÖKTETÉS A SZERÁJBÓL színpadra állítása révén is.
A tartalmas, színes évad végén a társulat tagjai egy jó hangulatú közös bankettel ünnepelték meg a sikereket. Mindannyian ezúton is köszönetet mondanak valamennyi segítőjüknek, valamint Baja város és környéke közönségének a támogatásért, megtisztelő érdeklődésért, melyek révén 17 éve eredményesen tud működni a Bajai Fiatalok Színháza. Külön köszönet illeti a Baja Marketing Kft. vezetőségét, Bócsa Barnabás ügyvezető igazgatót és Szécsi Máté művészeti vezetőt, akikkel kölcsönösen jól működő, szakmailag gyümölcsöző együttműködés alakult ki az elmúlt évek során. A sikeres évad végén a Baja Marketing Kft. egy ajándék felajánlással köszönte meg a közös munkát: a társulat egy tagja ösztöndíjat nyert a nyári Pavarotti Emlékkurzusra.
Nyáron a jól megérdemelt pihenés mellett két héten át a hagyományos Bajai Musical Tábort is megtartja a társulat, immár 8. alkalommal, majd újult erővel kezdenek bele a következő évad produkcióiba, ahol az új darabok mellett ismét látható lesz a Sok hűhó semmiért és az Isten pénze is.

 

Aktualitások

Hírlevél

Név:

E-mail: