A VILÁGSIKERŰ MUSICAL ISMÉT BAJÁN!!!

Andrew Lloyd Webber – Tim Rice:

JÓZSEF

és a színes szélesvásznú álomkabát

(Joseph And The Amazing Technicolor® Dreamcoat)

A Bajai Fiatalok Színháza decemberben újra műsorra tűzi a tavalyi évad legnagyobb színházi szuperprodukcióját - mindössze négy alkalommal! A "József és a színes szélesvásznú álomkabát" című világhírű musical karácsony előtt és két ünnep között ismét arra vár, hogy elbűvöljön kicsiket és nagyokat egyaránt!

Andrew Lloyd Webber csodálatos műve a Biblia legszebb, drámai fordulatokban leggazdagabb történetén, a József legendán alapul:
A kánaáni Jákob, ősatyáink egyike tizenkét fia közül Józsefet szereti a legjobban. Elkényezteti, csodaszép színes kabátot varrat neki, amely a kiválasztottságot, az elsőszülöttségi jogot jelenti. József álmokat tud fejteni, s képességére, valamint kivételezett helyzetére fivérei féltékenyek lesznek. Gúnyolják, majd el akarják pusztítani öccsüket. Végül nem ontják ki életét, de eladják egyiptomi vándorkereskedőknek, apjuknak pedig azt hazudják, József egy vadkecskével való küzdelemben meghalt. A kereskedők Józsefet eladják Egyiptomban a fáraó főemberének, a gazdag Potifárnak. József ügyessége révén a ház gondnokává lép elő, Potifár megkedveli őt, ám felesége szemet vet a szép termetű, jóképű ifjúra. József vonakodik, nem akar véteni ura ellen. Az asszony bosszúból megrágalmazza, bevádolja Potifárnál. József börtönbe kerül, ahol megfejti rabtársai – egy pék és egy főpohárnok – álmait. Egy nap a fáraó is különös álmokat lát, ám senki nem képes megfejteni jelentésüket, József kivételes álomfejtő képességével a segítségére siet: megjósolja a fáraónak, hogy Egyiptomra hét bő, majd hét szűk esztendő vár. Jóslata révén a birodalom megmenekül az éhhaláltól, a fáraó pedig Józsefet magas rangra emeli. Amikor József elszegényedett testvérei Egyiptomba érkeznek, hogy segítséget, élelmet kérjenek, József elérkezettnek látja az időt, hogy megleckéztesse testvéreit egykori tettükért…

Andrew Lloyd Webber és sok éven át vele együtt dolgozó alkotótársa, Tim Rice szövegíró kollégiumi szobatársakként találtak rá a József témára. Zeneileg sokszínű, sodró lendületű, szertelen művet alkottak belőle. Webber fittyet hányva a színpad törvényeinek, egymást követő dalok laza szerkezetű sorában meséli el a kiválasztott fiú történetét, akinek kitaszítottsága és felemelkedése a megbocsátás és a tolerancia szép példázata. A darab bejárta a világ nagy színpadait és mindenütt hatalmas sikerrel játsszák. Webber áradó melódiái, szellemes, friss stílusváltásai remek, szórakoztató, ironikus és ugyanakkor ihletett, katartikus élményt nyújtanak.

Főbb szerepekben:  
József KÁRPÁTI KEVIN
Narrátor I. TERRAY ORSOLYA
Narrátor II. OTTMÁR ATTILA
Jákob KÁRPÁTI JONATÁN
Fáraó BÉKEFI LÁSZLÓ m.v.
Potifár BALÁZSEVITS TAMÁS
Potifárné SZARVAS ANNA
Ruben NAGY DOMONKOS
Simeon STADLER ZOLTÁN
Levi SZABÓ RÓBERT
Naphtali TORDA BALÁZS
Isahar HAHN VIKTOR
Asher PÉCSI MÁTÉ LUKÁCS
Dan NAGY BOTOND
Zebulon HAHN KRISTÓF
Gád SZABÓ ERIK
Juda HAJÓS SZILÁRD
Benjamin TAMÁSI ÁDÁM
Pék BALOGH ILLÉS
Pohárnok FARÁDY LÁSZLÓ

 Közreműködnek a Bajai Színistúdió táncos növendékei.

Fordította: BLUM TAMÁS
További dalszövegek: GALAMBOS ATTILA
Koreográfus: LÁNG BARBARA
Koreográfus asszisztens: AGÓCS NÓRA, BÁRDOS PETRA, PÉCSI MÁTÉ LUKÁCS
Jelmeztervező: BAROS ANIKÓ
Díszlettervező: CSANÁDI GYÖRGY
Ének korrepetitor: HARDY-HORVÁTH MÁRIA, PETHŐNÉ KŐVÁRI ANDREA, SZARVAS ANNA
Teológus konzulens: SZARVASNÉ VANCSURA MARGIT
Produkciós manager: DR. KELEMEN VERONIKA
Rendező: OTTMÁR ATTILA

Az előadás időpontjai:
2015. december 19., szombat, 19 óra,
2015. december 20., vasárnap, 19 óra,
2015. december 28., hétfő, 19 óra,
2015. december 29., kedd, 19 óra.

Jegyek már válthatók elővételben a Bácskai Kultúrpalota Jegyirodájában (Baja, Szentháromság tér 3., Tel.: 79/321-341), illetve előadások előtt a helyszínen.
Jegyárak: 2500,-  2000,-  1600,-  1300,-  1000,- Ft. (Csoportos látogatás esetén minden 20 fő után 1 fő kísérőnek ingyenes jegyet adunk!)

A művet a Really Useful Group és a Hartai Zenei Ügynökség engedélyével állítja színpadra a Bajai Fiatalok Színháza.


„Adjátok nékünk hát, mit szívünk várva várt:
Álomkabátunkat – mert mindenkinek jár!
SOK SZERETETTEL VÁRUNK MINDENKIT!

 

Aktualitások

Hírlevél

Név:

E-mail:

Plakát archívum

Támogatóink

További támogatóink

Hirdetőink

Hírtér - Bajai hírportál

BelépésJelenleg online

Oldalainkat 50 vendég böngészi